700 jaar Vlissingen in 1 boek!

Donderdag 2 april is het precies 700 jaar geleden dat Vlissingen stadsrechten kreeg. Op deze dag wordt het boek ‘Vissers, Kapers, Arbeiders - Vlissingen 700 jaar stadsrechten’ gepresenteerd. Auteur, Peter van Druenen schreef dit unieke en indrukwekkende naslagwerk over de stadsgeschiedenis van Vlissingen in samenwerking met MixCom Media Group. Wij zijn beide trots op het boek!

MixCom Media Group tekende voor de productie van het boek. Van ontwerp en opmaak tot drukwerkrealisatie.

Peter van Druenen studeerde geschiedenis in Rotterdam en schreef in de jaren tachtig een 12-tal bedrijfs- en branche-geschiedenissen, waaronder de geschiedenis van zuivelcoöperatie in Nederland. Tussen 1986 en 2011 richtte hij een aantal ondernemingen op. De afgelopen drie jaar werkte hij aan de stadgeschiedenis van Vlissingen wat resulteerde in dit boek.

Het boek ‘Vissers, Kapers, Arbeiders’ telt maar liefst 1104 full colour pagina’s die inzicht geven in de stadsgeschiedenis van Vlissingen en weegt 2,5 kilo. Het is niet zomaar een boek dat, in een chronologische volgorde de geschiedenis vertelt, maar juist verbanden legt op drie verschillende samenhangende manieren.

1. als opeenvolging van drie stadstypen: Visserstad, Kapersstad en Arbeidsstad.
2. als chronologisch verhaal
3. als havenstad

Het naslagwerk geeft antwoorden op vragen als: Waarom heeft een havenstad die zo gunstig ligt, nooit echt kunnen groeien? Waarom is de economie en de samenstelling van de beroepsbevolking altijd zo eenzijdig gebleven? Waarom heeft Vlissingen nooit een vuist kunnen maken tegen concurrerende steden als Middelburg, Antwerpen en Rotterdam? (Terwijl Vlissingen bekend stond om zijn vechtersmentaliteit!)

Koop of bestel het boek nu!
Het boek is vanaf 2 april voor €39,- te koop. Dit boek bestellen? Klik hier

Wilt u weten wat MixCom Media Group voor uw communicatie kan betekenen?  Neem dan contact met ons op via uw vaste contactpersoon of via sales@mixcom.nl.